"Київпроект" узяли під охорону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київпроект" узяли під охорону

Казна та Політика
1140
Співробітники однієї з охоронних фірм вчора не допустили на робоче місце генерального директора ВАТ "Київпроект" Костянтина Кафієва, пояснивши це тим, що він звільнений за рішенням наглядової ради компанії. За словами одного з членів наглядової ради, колишнього керівника банку "Київ" Віктора Марченка, гендиректора звільнили за фінансові порушення. Кафієв пов'язує звільнення зі своїми спробами перешкодити продажу ВАТ "Київпроект".
Близько 25 молодих людей спортивної статури увійшли до будівлі ВАТ "Київпроект" вчора вночі. Як розповів фахівець відділу маркетингу "Київпроекту" Наталія Зенькович, перед початком робочого дня вони чергували біля центрального входу і на другому поверсі біля кабінетів адміністрації і пропустили в будівлю "Київпроекту" всіх співробітників, окрім генерального директора Костянтина Кафієва. "Вони схожі на бандитів 90-х років. Це рейдерський захват!" - сказала Наталія Зенькович.
ВАТ "Київпроект" засноване в 1993 році на базі однойменного державного проектного комплексу. Займається будівельно-технологічним проектуванням і конструюванням об'єктів житлового, громадського і комунального призначення. Дочірні підприємства компанії - "Київпроект-5", "Київметалопроект" і Інститут генерального плану міста Києва.
Станом на кінець 2007 року 86,531% акцій ВАТ "Київпроект" належали номінальному тримачу - банку "Київ". Контрольний пакет акцій банку до його рекапіталізації влітку 2009 року належав Миколі Марченку і його сину Віктору. Рішення уряду санувати банк "Київ", докапіталізувавши його на 3,5 млрд грн., було прийнято у зв'язку з тим, що установа постраждала від фінансової кризи, здійснюючи незбалансовану кредитну політику і фінансуючи велику кількість будівельних проектів. По дев'яти з них були порушені кримінальні справи, фігурантами яких виступали Віктор і Микола Марченки. При цьому Віктор Марченко є одним з членів наглядової ради ВАТ "Київпроект".
Як повідомив вчора Костянтин Кафієв, йому вдалося пройти кабінет лише за допомогою співробітників міліції. "Я прийшов вранці на роботу, а мене не пускають якісь люди з охоронної фірми, мотивуючи це тим, що я звільнений за рішенням наглядової ради", - розповів Кафієв. У "беззаконні", що відбувається, він звинуватив колишнє керівництво банку "Київ": "Мене звільнили за те, що я відстоював точку зору колективу, причому зробили це з порушенням законодавства. Коли ж я спробував звернутися до суду - відновили на посаді на один день і знову спробували звільнити вже з дотриманням всіх процедур. За цим стосять колишні посадові особи банку 'Київ', які хочуть продати будівлю і компанію, а її співробітників вигнати на вулицю!"
Як пояснив вчора Віктор Марченко, Костянтин Кафієв був звільнений в зв’язку з претензіями "стосовно витрат компанії, що не завжди мали цільове призначення". Як відзначив Марченко, члени наглядової ради уклали договір з охоронною фірмою, щоб не допустити на робоче місце звільненого гендиректора, який своїми діями міг завдати збитку компанії. "Цей конфлікт надалі ми вирішуватимемо в судовій площині", - додав Марченко, спростувавши інформацію про можливий продаж ВАТ "Київпроект".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас