Німці йдуть на пенсію все пізніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці йдуть на пенсію все пізніше

Казна та Політика
592
Середній вік громадян Німеччини, які йдуть на пенсію, останніми роками підвищився. Про це повідомляє газета Süddeutsche Zeitung із посиланням на дослідження, проведене за завданням федерального уряду. Згідно з отриманими даними, вік громадян, які йдуть на пенсію, протягом 2002-2008 років збільшився на 12 місяців і становить 63 роки. Число чоловіків, які продовжують працювати після шістдесяти років, досягає 40 відсотків. У жінок цей показник складає 32 відсотки в західних федеральних землях і 25 відсотків на сході Німеччини.
Агентство Reuters звертає увагу на те, що останнім часом зріс розрив в соціальному стані громадян, які досягли похилого віку. Близько 60 відсотків літніх людей розцінюють своє фінансове становище як "хороше" і навіть "дуже хороше". В той же час зростає число тих, хто побоюється погіршення фінансової ситуації. Майже кожен третій респондент заявив, що відчуває страх перед різким зниженням життєвого рівня після відходу на пенсію.
В Німеччині та деяких інших європейських країнах продовжуються гострі дискусії про збільшення віку виходу на пенсію з нинішніх 65 до 67 років. Профспілки категорично заперечують проти такого кроку, підкреслюючи, що по суті справи це означатиме урізування пенсій. Німецькі соціал-демократи, котрі спочатку підтримали рішення про збільшення пенсійного віку, переглянули свою позицію. Керівництво СДПН вважає, що намічене на 2012 рік поступове збільшення пенсійного віку має бути перенесене на 2015 рік. У Франції у вівторок пройшли акції протесту проти наміченої урядом пенсійної реформи, в яких взяли участь понад два мільйони осіб.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас