У Києві допускають можливість об'єднання "Нафтогазу" з "Газпромом" лише на паритетних умовах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві допускають можливість об'єднання "Нафтогазу" з "Газпромом" лише на паритетних умовах

Енергетика
170
Міністр палива і енергетики України Юрій Бойко відзначає, що об'єднання НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" можливе виключно в разі відповідності українським національним інтересам.
"У нас є позиція нашого президента про те, що будь-яке об'єднання повинне створюватися на паритетних підставах і повинно відповідати національним інтересам", - сказав Ю.Бойко журналістам в середу, відповідаючи на питання про можливість об'єднання НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром".
Як повідомлялося, напередодні глава правління ВАТ "Газпром" (РФ) Олексій Міллер заявив, що Україна і Росія обговорили компанії, які могли б провести оцінку газотранспортної системи України і російських газових родовищ, які можуть бути внесені до майбутнього спільного підприємства.
За словами О.Міллера, українська сторона вже назвала декілька компаній, які могли бути залучені до цієї роботи. В той же час він не став уточнювати, які газові родовища "Газпром" готовий внести як свою частку в СП.
Він підкреслив, що услід за створенням спільного підприємства "Газпром" ставить питання про злиття з НАК "Нафтогаз Україна".
Глава правління "Газпрому" знов повторив, що в разі злиття обох компаній газ для населення України продаватиметься за такими ж цінами, як і для росіян.
Навесні керівництво Росії запропонувало об'єднати "Газпром" з "Нафтогазом". Як перший крок такої операції було запропоновано створити на паритетних умовах спільне підприємство, в яке з українського боку увійшли б активи видобутків і транспортних, а з боку "Газпрому" - родовище аналогічної вартості.
"Газпром" вже представив українським партнерам перелік родовищ, які можуть бути внесені до СП. Це можуть бути як родовища Західного Сибіру, так і півдня Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас