"Укрзалізниця" обладнає пасажирські вагони кондиціонерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" обладнає пасажирські вагони кондиціонерами

Казна та Політика
259
"Укрзалізниця" вкладатиме кошти у модернізацію пасажирських вагонів, зокрема, оснащення їх системою кондиціонування повітря. Як повідомили УНІАН в прес-центрі "Укрзалізниці", про це повідомив генеральний директор Державної адміністрації залізничного транспорту України Михайло Костюк.
За повідомленням, через спекотне літо цього року бригади колійників, локомотивні бригади, бригади провідників працювали в надзвичайно важких умовах. Вже цього року буде переглянуто технічний стан парку вагонів, особлива увага приділятиметься питанню температурного режиму. Як відзначають у відомстві, підготовка до наступного сезону літніх перевезень вже почалася.
"Із 7,2 тис. вагонів лише 2,2 тис. обладнано системою кондиціонування повітря. Тому ми шукаємо варіант швидкого і економічно вигідного переобладнання вагонів ", - зазначив Костюк.
За повідомленням, минулого тижня генеральний директор "Укрзалізниці" відвідав Дніпропетровський завод з ремонту і будівництва пасажирських вагонів. Це підприємство може виконувати ремонт пасажирських вагонів всіх типів, що експлуатуються на залізницях України і СНД, а також встановлювати систему кондиціонування при модернізації вагонів.
Під час відвідин заводу Костюк зазначив, що завод нестримно збільшує обсяги капітально-відновного ремонту, зокрема, цього року планується відремонтувати близько 60 одиниць рухомого складу.
"Укрзалізниця" переглядає фінансові плани, ми робимо акценти на економічно вигідних проектах, розцінюємо міжрегіональне пасажирське сполучення як потенційно прибутковий проект і вкладатимемо кошти в модернізацію вагонів", - зазначив він.
Зазначається також, що на даний момент здійснюється переобладнання плацкартних вагонів для Придніпровської і Львівської залізниць.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас