В Іраку не можуть сформувати уряд вже півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іраку не можуть сформувати уряд вже півроку

Казна та Політика
132
В Іраку минуло вже шість місяців з часу проведення загальнонаціональних виборів, а переговори про формування нового уряду все ще безрезультатні, передає радіо "Свобода".
На виборах 7 березня симпатії іракців розділилися майже порівну між двома провідними силами - блоком шиїтів і курдських партій і світським альянсом, який отримав значну підтримку сунітів.
Тривала невизначеність викликає стурбованість простих іракців, які вважають, що уряд приділяє недостатньо уваги питанням безпеки і життєзабезпечення.
Нагадаємо, в кінці липня ц.р. на невизначений термін було перенесено засідання іракського парламенту, на якому повинен був бути визначений склад нового уряду. Причиною скасування засідання стала нездатність парламентаріїв домовитися про формат роботи і склад уряду.
7 березня 2010 р. в Іраку були оголошені результати парламентських виборів.
Варто також відзначити, що 1 вересня ц.р. президент США Барак Обама оголосив про завершення військової операції в Іраку. Прем'єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі вважає, що його країна здобула незалежність у зв'язку з припиненням бойових операцій США і виведенням основної частини американського контингенту. Раніше Нурі аль-Малікі заявляв, що іноземні держави несуть відповідальність за те що в Іраку досі не сформований уряд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас