СБУ взялася за фонд Сороса в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ взялася за фонд Сороса в Україні

Казна та Політика
921
СБУ перевіряє співпрацю Міжнародного фонду "Відродження" з громадськими організаціями Київської області. Про це повідомив виконавчий директор МВФ Євген Бистрицький.
"До декількох громадських організацій Київської області, які виконують проекти, що фінансуються фондом "Відродження", звернулися співробітники СБУ із запитом інформації про цілі і завдання проектів, їх фінансову складову і оцінки їх впливу на передвиборну ситуацію в Україні", - повідомив він.
"Оскільки жоден з проектів не має політичної складової, зустріч на цьому і закінчилася", - додав він.
В той же час Бистрицький підкреслив, що "МФВ згідно з його Статутом не має права підтримувати ініціативи жодної політичної партії".
Також фонд звертає увагу на те, що під час виборів він "ніколи не підтримував ініціативи, які були направлені на щось інше, ніж на чесність і свободу волевиявлення".
"Якщо ми і підтримуватимемо громадські організації під час виборів восени 2010 року, то ця підтримка прямуватиме саме на такі позапартійні ініціативи", - підкреслив Бистрицький.
"Якби СБУ направляла власні сили, накопичені за рахунок виборців-платників податків, на те, щоб справді забезпечити чесність виборів, невикористання адмінресурсу тощо, то такі фонди, як наш, могли б з набагато більшою користю направляти вивільнені фінансові ресурси на розвиток відкритого, некорумпованого, демократичного суспільства", - підкреслив він.
Як відомо, засновником Міжнародного фонду "Відродження" є американський філантроп і бізнесмен Джордж Сорос.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас