Готуються арешти ще двох соратників Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готуються арешти ще двох соратників Тимошенко

Кримінал
1851
Найближчим часом можливі арешти екс-соратників Юлії Тимошенко. Про це повідомляє видання "Сегодня", посилаючись на свої джерела. Так, за інформацією видання, арешт може чекати екс-главу Державіаадміністрації (і колишнього особистого пілота Тимошенко) Олександра Давидова. Крім того, однією з найбільш реальних жертв ГПУ в найближчому майбутньому є екс-глава Держрезерву Михайло Поживанов.
"Саму Тимошенко ніхто не чіпатиме, - сказало джерело в силових структурах. - Але затримання її соратників з економічного блоку колишнього уряду найближчим часом більш ніж можливі. І ще хмари справді згущуються над Турчиновим".
Соратники Леді Ю. теж упевнені, що їх "репресії" не минуть. "У цьому питанні влада піде до кінця", - говорить міністр фінансів тіньового Кабміну "бютівець" Андрій Сенченко. "Без репресій вони не зможуть виправдовувати свою нездатність впоратися з ситуацією. До того ж перед виборами їм треба зробити з опозиції лякало", - вважає нардеп з БЮТ Андрій Шкіль. Правда, він вважає, що безпосередньо по Турчинову бити не будуть. "Попрацюють" з виконавцями.
Нагадаємо, вже сидять екс-глава митниці Анатолій Макаренко і екс-заступник глави "Нафтогазу" Ігор Діденко, а міністр економіки Богдан Данилишин переховується. І цей список напевно буде продовжений. За інформацією видання, арешт може чекати екс-главу Державіаадміністрації (і колишнього особистого пілота Тимошенко) Олександра Давидова, стосовно якого Генпрокуратура вже завела кримінальну справу ("Зловживання службовим становищем").
Також джерела в БЮТ говорять про те, що однією з найбільш реальних жертв ГПУ в найближчому майбутньому є екс-глава Держрезерву Михайло Поживанов (ще в червні глава СБУ Валерій Хорошковський заявляв про розкрадання в Держрезерві на 7 мільярдів). "Але йому легко виїхати за кордон, - додало одне з джерел. - Втім, владі саме це і потрібно: щоб садити поменше, але резонанс, як з Данилишиним, був гучніший". Думку самого Поживанова дізнатися не вдалося - вчора його телефон був відключений.
Тим часом нардеп з НУ-НС Андрій Парубій допускає, що проти нього і його колеги Юрія Гримчака реанімуватиметься кримінальна справа щодо інциденту у Верховній раді 27 квітня. Нагадаємо, тоді парламент ратифікував харківську угоду про Чорноморський флот, і в Раді кидали димові шашки і яйця, в киданні шашок звинуватили Парубія і Гримчака. Але джерело в БЮТ упевнене, що влада займатиметься лише екс-чиновниками, які пов'язані з Тимошенко, - останню опозицію чіпати не стануть. "Правда, для Луценка створять обстановку, щоб він постійно нервував, але садити не будуть", - додає він.
Втім, в коаліції всі розмови про політскладову кримінальних справ проти опозиції спростовують. "Пригадайте, вони покривали один одного весь час, досить сказати про пропозицію дати орден вбивці Лозинському, яким зайнялися лише завдяки наполегливості опозиції, - говорить нардеп-"регіонал" Владислав Лук’янов. - І якщо Тимошенко крала, якщо хтось крав з нею, нам що, не порушувати справи?! Але ж тоді виходить, що вступай в БЮТ - і кради безкарно! Схоже, саме з цією метою вони зараз і намагаються підмінити поняття боротьби з корупцією "політичними репресіями" - щоб уникнути відповідальності за розікрадений бюджет".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас