Пшениця подорожчала до максимуму за 3 тижні під час торгів у вівторок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пшениця подорожчала до максимуму за 3 тижні під час торгів у вівторок

Аграрний ринок
323
Ф'ючерси на пшеницю подорожчали під час торгів у вівторок до максимального рівня за три тижні на чеканнях, що міністерство сільського господарства США в четвертий раз понизить оцінку світових запасів зерна, що стане сигналом про дефіцит пропозиції на міжнародних ринках.
Ціна контракту на постачання пшениці в грудні піднімалася 7 вересня в системі торгів товарної біржі Чикаго на 1%, до $7,485 за бушель ($277,22 за тонну) - максимального рівня з 13 серпня, повідомляє агентство Bloomberg. До 11:14 МСК пшениця коштувала $7,455 за бушель ($276,11 за тонну).
Як стверджують опитані економісти Bloomberg, американський Мінсільгосп понизить оцінку запасів пшениці до урожаю 2011 року до 171,09 млн тонн з серпневого прогнозу в 174,09 млн тонн. Мінсільгосп США знижує оцінку запасів пшениці кожного місяця з травня, коли значення показника складало 198 млн тонн.
Пшениця подорожчала на 75% з мінімуму цього року, зафіксованого 9 червня.
"Зростання цін на пшеницю саме по собі є проблемою. Проте на цьому етапі ми не вважаємо, що склалася ситуація світової кризи", - заявив старший економіст з зернових культур Продовольчої і сільськогосподарської організації (ФАО) ООН Абдулреза Аббасян.
Індекс Baltic Dry, що відстежує динаміку тарифів на суховантажний фрахт, включаючи зерно, зріс в понеділок на 0,2% - до максимальних за 12 тижнів 2881 пункту, оскільки попит на судна класу panamax для транспортування пшениці збільшився після введення заборони на експорт зерна з РФ.
Хоча США, найбільший світовий експортер пшениці, можуть надати достатні запаси для задоволення попиту імпортерів, їм, ймовірно, не вистачить портових потужностей для досить швидкого перекидання вантажів, відзначають експерти. Обмеженість портової інфраструктури США призведе до затримок в постачаннях пшениці і подальшого зростання цін, відзначив голова Асоціації борошномельних підприємств Індонезії Франсискус Веліранг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас