Обама готує масштабний план інвестицій в інфраструктуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама готує масштабний план інвестицій в інфраструктуру

Казна та Політика
345
Президент США Барак Обама готує масштабний план інвестицій в інфраструктуру, повідомляє Reuters.
За даними агентства, план вартістю $50 млрд. розрахований на 6 років і передбачає вкладення коштів у ремонт старіючих автомобільних і залізних доріг, а також аеропортів. Основна мета цього плану - створити нові робочі місця в економіці США.
Тим часом, економісти скептично оцінюють плани Обами. На їхню думку, економіка США, що оцінюється в $13,2 трлн., не відчує впливу програми, масштаб якої обмежується $50 млрд. Крім того, вони стверджують, що інфраструктурні проекти не ведуть до швидкого відновлення економіки.
Представник американської адміністрації визнав, що чекати швидких результатів від цих інвестицій не варто. За прогнозами, ця програма дозволить створити перші робочі місця лише в 2011 році.
Білий дім відзначив, що реалізація програми не призведе до збільшення і так величезного дефіциту бюджету. Не виключено, що збільшення витрат у зв'язку з цією програмою буде компенсовано за рахунок скасування податкових пільг, що надаються нафтогазовим компаніям.
В рамках нової програми Обама планує прокласти 150 тис. миль автодоріг, 4 тис миль залізниць, реконструювати 150 миль злітно-посадочних смуг, а також модернізувати систему контролю над повітряним рухом. Окрім цього, планується створити інфраструктурний банк, який залучатиме приватний і державний капітал в інфраструктурні проекти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас