Обама дасть бізнесу пільги на 100 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама дасть бізнесу пільги на 100 мільярдів доларів

245
Президент США Барак Обама на цьому тижні оголосить про введення нових податкових послаблень на загальну суму в 100 мільярдів доларів для підтримки відновлення економіки країни після рецесії. Про це повідомляє AFP. Зокрема, будуть продовжені податкові преференції для корпоративних витрат на НІОКР (науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи), а також заохочені компанії, які розвивають нові технології в США.
Додатковий дефіцит бюджету, який виникне після введення нових послаблень, передбачається закрити за допомогою збору корпоративних податків в інших сферах діяльності. У американській адміністрації підкреслюють, що нова програма стимулювання не розростатиметься до масштабів попередньої, яка вимагала з бюджету 814 мільярдів доларів.
Обама має намір офіційно оприлюднити свою програму під час візитів у штати Вісконсін і Огайо, які особливо постраждали від рецесії. У них зараз ведеться активна передвиборна боротьба, де демократи намагаються утримати свою більшість в Конгресі.
Згідно з останнім звітом про ринок праці, ситуація в економіці США залишається тяжкою. У серпні країна втратила 54 тисячі робочих місць, а рівень безробіття піднявся до 9,6 відсотка. Всі заходи, зроблені урядом країни за півтора роки, так і не призвели до повноцінного відновлення після рецесії.
Податкові пільги для НІОКР були введені Конгресом в 1981 році як тимчасова міра. Проте відтоді термін їх дії неодноразово подовжувався. У грудні має завершитися черговий період їх продовження.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас