Колишній комендант Чечні Кизюн відсудив 1,3 млн руб. у Росгосстраху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній комендант Чечні Кизюн відсудив 1,3 млн руб. у Росгосстраху

255
Колишній комендант Чечні Сергій Кизюн відсудив понад 1 млн рублів у "Росгосстраху" за невчасну виплату йому страхового відшкодування після отримання військової травми.
"Замоскворецький суд Москви за позовом генерала постановив стягнути із страхової компанії на користь колишнього коменданта близько 1,3 млн рублів", - повідомив представник С.Кизюна Олександр Зорін.
За його словами, генерал-полковник С.Кизюн був змушений звернутися до суду у зв'язку з тим, що міністерство оборони Росії, змінивши в 2008 році страховика з військово-страхової компанії (ВСК) на "Росгосстрах", не передбачило перехідних положень.
"Внаслідок чого обидві страхової компанії відмовилися від виплати страхового відшкодування, а військове відомство і наглядові органи не змогли виправити ситуацію", - пояснив О.Зорін.
Він додав, що коли С.Кизюн звернувся до компанії "Росгосстрах" з вимогою виплати, його відправили до ВСК. "Позивач вважав, що відмова відповідача від виплати страхового відшкодування є незаконною", - сказав О.Зорін.
С.Кизюн відомий ще тим, що у вересні 2008 року разом з колишнім депутатом Держдуми Русланом Ямадаєвим став жертвою замаху. 24 вересня 2008 року на Смоленській набережній Москви злочинець відкрив стрілянину по автомобілю "Мерседес", в якому були Р.Ямадаєв і С.Кизюн. Від вогнепальних поранень Р.Ямадаєв помер на місці, С.Кизюн був госпіталізований.
23 вересня 2009 року СКП РФ пред'явив звинувачення у вбивстві Р.Ямадаєва і замаху на вбивство генерала С.Кизюна в Москві жителю Чечні Асланбеку Дадаєву. У квітні 2009 року слідство пред'явило звинувачення Елімпаша Хацуєву в пособництві у вбивстві Р.Ямадаєва і замаху на вбивство С.Кизюна. Обидва фігуранти засуджені Мосгорсудом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас