Глава парламенту України пропонує не обтяжувати кандидатів у місцеві ради подачею декларацій про доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава парламенту України пропонує не обтяжувати кандидатів у місцеві ради подачею декларацій про доходи

1113
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин пропонує внести зміни до закону про місцеві вибори, врегулювавши питання про обов'язкову подачу декларацій про доходи кандидатами в депутати місцевих рад. Про це спікер сказав, звертаючись до учасників погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій і керівників парламентських комітетів у понеділок.
"Я прошу подумати і висловити позицію з приводу ще одного міркування - в законі про місцеві вибори записано, що необхідно подавати декларацію", - сказав В.Литвин.
Він підкреслив, що якщо ознайомитися з тим переліком документів, який необхідно подавати кандидатам у депутати, то можна дійти до висновку, що "ми продовжуємо жити за старою схемою: чим вища людина, тим більше паперів".
В.Литвин відзначив, що у зв'язку з цим виникає питання про те, що кандидатам в депутати сільської або селищної ради необхідно подавати декларацію про доходи.
"Можливо, нам залишити цю вимогу для обласної ради?" - відзначив він, додавши, що на первинному рівні можна було б "не мучити людей цим питанням".
"Якби ви підтримали таку пропозицію, то можна було б прийняти відповідні зміни", - додав він.
За словами В.Литвина, в парламенті вже є проекти відповідних пропозицій, і депутати могли б розглянути відповідні законопроекти вже на нинішньому пленарному тижні, можливо, навіть на засіданні парламенту у вівторок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас