Влада США у вівторок почне реалізацію масштабної програми підтримки іпотеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США у вівторок почне реалізацію масштабної програми підтримки іпотеки

Казна та Політика
602
Уряд США з вівторка почне реалізацію однієї з наймасштабніших програм підтримки іпотечного кредитування, яка має скоротити обсяг непогашеної заборгованості для тих домовласників, чиї борги перевищують вартість їхнього житла.
За оцінками влади, ініціатива короткострокового рефінансування, що була задекларована ще в березні, допоможе реструктурувати від 500 тис. до 1,5 млн кредитів для тих американців, які здійснюють своєчасні виплати по іпотеці, але мають реальний ризик дефолту у зв'язку зі знеціненням нерухомості. На ці цілі виділено $14 млрд із коштів Troubled Asset Relief Program (TARP) - програми викупу проблемних активів.
Тим часом експерти побоюються, що ця державна програма зіткнеться з тими ж проблемами, що і попередні, і тому ефект від її реалізації може бути понижений, пише The Wall Street Journal.
Кредити (underwater credits), що знецінилися, є однією з найсерйозніших проблем для ринку житла: станом на 30 червня ринкова вартість кредитів близько 11 млн позичальників, що рівноцінно 23% будинків у іпотеці, була нижчою від їх балансової вартості, свідчать дані CoreLogic Inc.
Тим часом Асоціація іпотечних банків США оголосила минулого тижня, що середня фіксована процентна ставка по іпотечних кредитах терміном на 30 років впала до мінімуму за понад 50 років - 4,43%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас