Качиньський звинувачує польську владу в капітуляції в розслідуванні справи про катастрофу Ту-154 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Качиньський звинувачує польську владу в капітуляції в розслідуванні справи про катастрофу Ту-154

Казна та Політика
340
Лідер партії "Право і справедливість" Ярослав Качиньський звинувачує польську владу в недостатньо активному веденні розслідування катастрофи Ту-154 під Смоленськом, в якій загинув його брат-близнюк президент Польщі Лех Качиньський, а також в приховуванні правди.
В інтерв'ю польському інтернет-виданню, кажучи про дії польської влади з розслідування трагедії, Качиньський заявив: "Це, звичайно ж, скандал, повна капітуляція".
Він вважає, що уряд Дональда Туска "маніпулює громадською думкою, вводить громадськість в оману або обходить питання мовчанням", повідомляє РИА Новости.
Качиньський вважає, що "по-перше, потрібно зібрати сам літак, по-друге, немає даних щодо механізму руйнування літака".
"Я був там увечері 10 квітня, і та частина, під якою були колеса і президентський салон, була перевернута. А всієї решти літака не було, наче випарувалася, розсипалася на дрібні шматки", - сказав брат загиблого президента.
За його словами, "потрібно відповісти на питання, чому бомбардувальник, а Ту-154 це перероблений бомбардувальник, який падає з 80 метрів і не руйнується, в даному випадку повністю розсипався". Качиньський упевнений, що "береза діаметром в 40 сантиметрів не повинна була відірвати крило" такому потужному лайнеру.
Урядовий літак польського президента Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через густий туман. Загинули всі 96 осіб, які були на борту. Серед загиблих сам Качиньський, його дружина і частина керівництва країни. Вони прямували до Катині, щоб взяти участь в траурних заходах на місці масового поховання жертв політичних репресій.
Як повідомлялося, на початку серпня прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав Міжнародний авіаційний комітет (МАК) не зволікати з розслідуванням авіакатастрофи під Смоленськом і надати всі матеріали.
В попередньому звіті комітету про причини катастрофи під Смоленськом винними опосередковано назвали пілотів. Проте деякі експерти вважають, що справжньою причиною трагедії могли бути неточні дані, надані екіпажу диспетчером Смоленського аеродрому.
Крім того, поляки натякають, що у справі стосовно падіння літака Качиньського можуть з'явитися підозрювані.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас