В Німеччині - дедалі більше мільйонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Німеччині - дедалі більше мільйонерів

Казна та Політика
340
Негативні наслідки світової фінансової кризи подолані, принаймні, для багачів Німеччини. За результатами дослідження, проведеного Німецьким інститутом економічних досліджень (DIW), з середини 2009 року число багачів тут збільшилося.
На те, щоб здолати наслідки кризи, в результаті якої німці втратили близько 140 мільярдів євро, знадобилося лише декілька місяців. Вже в першому кварталі 2010 року фінансові накопичення бюргерів склали близько 4,8 трильйонів євро. Це стало новим рекордом в країні.
Збільшився не лише загальний достаток німців, але і число мільйонерів серед них. В порівнянні з 2008 роком, коли число німців, які мають мільйони, скоротилося, в даний час воно досягло чергового рекордного рівня. "Для крупних власників рухомого і нерухомого майна фінансова криза несподівано минула, причому протягом короткого часу без негативних наслідків", - заявив в інтерв'ю журналу Spiegel представник інституту DIW Маркус Грабка.
Варто відзначити, що подібна тенденція відзначається не лише в Німеччині. Висока частка заощаджень і ринок акцій, який набирає темпи, сприяють тому, що втрати, понесені в результаті кризи, заповнюються. Число мільйонерів в 2009 році в порівнянні з попереднім роком по всьому світу зросло на 14 відсотків і склало 11,2 мільйона осіб, вказано в доповіді "Global Wealth Report", підготовленій консалтинговою групою Boston Consulting Group.
По всьому світу людей, які володіють одним або більше мільйоном доларів, налічується всього лише близько 1 відсотка. Проте саме вони є власниками 38 відсотків накопичень у глобальному масштабі.
Німеччина з 430 тисячами мільйонерів займає по числу багатих людей п'яте місце в світовому рейтингу. Очолює топ-тен, як і раніше, США, де власників мільйонами налічується 4,7 мільйона людей. А "щільність" мільйонерів на душу населення найвища в Сінгапурі. За даними Spiegel, тут кожна десята сім'я може володіти капіталом розміром, як мінімум, в семизначне число.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас