Влада ЄС може зобов'язати банки надавати дані щодо торгівлі позабіржовими деривативами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада ЄС може зобов'язати банки надавати дані щодо торгівлі позабіржовими деривативами

Казна та Політика
225
Банки і компанії, які не надають інформацію про операції з похідними інструментами в позабіржовому обороті, можуть зіткнутися з штрафними санкціями, вказано в чорновому варіанті документа Єврокомісії, що є у розпорядженні агентства Bloomberg.
В разі схвалення запропонованих ЄК заходів трейдери будуть зобов'язані "повідомляти деталі будь-яких операцій з позабіржовими деривативами", при цьому інформація має надаватися "не пізніше дня, наступного після дати здійснення операції", йдеться в документі, датованому 27 серпня.
Згідно з документом, країни Євросоюзу повинні будуть внести до законодавства положення стосовно торгівлі деривативами на позабіржовому ринку, які повинні будуть включати "принаймні адміністративні штрафи" для тих компаній і банків, дії яких не відповідатимуть новим правилам регулювання ринку похідних фінансових інструментів. При цьому в документі підкреслюється, що "пропоновані штрафні санкції мають бути ефективними, пропорційними і надавати стримуючу дію".
Про намір посилити регулювання ринку похідних фінансових інструментів, у тому числі ринку позабіржових деривативів, обсяг якого становить близько 600 трильйонів доларів, ще в березні поточного року оголосили президент Франції Ніколя Саркозі, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Греції Йоргос Папандреу і глава єврогрупи Жан-Клод Юнкер.
Крім того, в травні єврокомісар з внутрішнього ринку і послуг Мішель Барньє заявив про намір виконавчого органу ЄС виробити нові, жорсткіші стандарти для ринку похідних фінансових інструментів, які, на думку деяких аналітиків, сприяли посиленню світової фінансової кризи. Тоді Барньє відзначив, що нові правила можуть включати застосування санкцій до учасників цього ринку, який досі залишався практично поза полем діяльності регуляторів, повідомляє РИА "Новости".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас