Медвєдєв наказав змінити главу найбільшої нафтової компанії Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медвєдєв наказав змінити главу найбільшої нафтової компанії Росії

Енергетика
792
Пост президента "Роснафти", найбільшої російської нафтової компанії, перейде від Сергія Богданчикова до нинішнього віце-президента компанії Едуарда Худайнатова.
Президент Росії Дмитро Медвєдєв доручив уряду внести кандидатуру Худайнатова на цю посаду.
Це доручення глава держави дав після зустрічі з Худайнатовим, повідомив прес-секретар президента Росії.
Президент "Роснафти", згідно з поправками до статуту компанії, прийнятим торік, призначається радою директорів. Головою ради директорів "Роснафти" є віце-прем'єр Ігор Сечін.
Термін дії контракту Сергія Богданчикова витік 29 червня. Останні два місяці він працював у "Роснафті" в статусі виконуючого обов'язки президента.
Чутки про відставку Богданчикова ходили впродовж всіх 12 років його роботи на чолі "Роснафти". Особливо активно звільнення президента компанії обговорювалося в останні півроку. Остаточне рішення про відставку глави "Роснафти" очікувалося за підсумками річних зборів акціонерів, що відбулися 18 червня, проте тоді Богданчиков залишився на своєму посту.
Невизначена ситуація, що виникла довкола підбору нового керівника компанії, пояснювалася в пресі розбіжностями між Сечіним і Геннадієм Тимченком - співвласником нафтового трейдера Gunvor, який експортує сировину "Роснафти". Повідомлялося, що кандидатуру Едуарда Худайнатова просуває саме Тимченко. Іншими кандидатами на пост глави компанії називали заступника міністра енергетики Сергія Кудряшова і колишнього керівника "Стройтрансгазу" Олександра Рязанова.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас