В Україні відновлюється іпотечне кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні відновлюється іпотечне кредитування

Кредит&Депозит
3400
Незважаючи на ризики, які роблять кредитування купівлі іпотеки на первинному ринку для банків нецікавими, установи відновлюють видачу таких позик. За літо-2010 кількість банків, які видають такі кредити, зросла майже в два рази - до 12 установ. Свої ризики банки мінімізують тим, що пропонують кредити під заставу альтернативної нерухомості на вторинному ринку або на придбання квартир у вибраних ними об'єктах.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг", кількість банків, які надають кредити на покупку нерухомості на первинному ринку, терміном на п'ять років, за три літні місяці зросла майже в два рази, з шести до одинадцяти установ. Таке сильне зростання пропозиції сталося попри те, що ринок "первинки" залишається дуже ризиковим для банків. Навіть ринок надійнішої "вторинки" показав зростання лише на два банки, до 15 учасників ринку.
Незважаючи на таке значне зростання пропозиції, ставки за даний період майже не знизилися. Середня реальна ставка по іпотечних кредитах на "первинці" терміном на п'ять років за три останні місяці знизилася на 0,49 процентних пункту, до 22,37% річних. Для порівняння, середня ставка по іпотеці на вторинному ринку терміном на п'ять років за аналогічний період знизилася на 1,19 процентного пункту, до 23,32% річних.
З числа 50 найбільших банків, іпотечні кредити на первинному ринку надають 12 банків, з них:
- Банк "Київська Русь", "Кредитпромбанк", банк "Таврика", банк "Форум", Ощадбанк, "Піреус Банк" - з прив'язкою до конкретного об'єкту, що будується;
- "БТА Банк", "Індекс-банк", "Морський транспортний банк", "Фольксбанк", Universal Bank - під заставу альтернативної нерухомості на вторинному ринку житла;
- "Кредобанк" - під заставу нерухомості, що купується, в будь-якому об'єкті.
З числа менших банків, за даними "Простобанк Консалтинг" такі позики видають:
- "Банк Кіпру" - під заставу альтернативної нерухомості на вторинному ринку житла;
- "Всеукраїнський Банк Розвитку" - під заставу нерухомості, що купується, в будь-якому об'єкті.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас