Рішення ФРС зберегти незмінним баланс не свідчить про плани його розширення в майбутньому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення ФРС зберегти незмінним баланс не свідчить про плани його розширення в майбутньому

Казна та Політика
131
Намір Федеральної резервної системи (ФРС) підтримувати незмінним свій баланс не є сигналом того, що вона планує розширювати його в майбутньому, заявив президент Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти Деніс Локхарт, повідомляє агентство Bloomberg.
На засіданні 10 серпня Комітет з відкритих ринків (FOMC) ФРС прийняв рішення реінвестувати кошти, які отримуються від погашення облігацій, що знаходяться в його портфелі, в нові папери, щоб зберегти незмінним баланс ЦБ і не допустити посилення монетарної політики.
"Я не думаю, що це рішення обов'язково є провісником початку подальшого розширення балансу американського ЦБ, - заявив Локхарт, виступаючи з економічною доповіддю в Університеті штату Теннесі. - Я також не вважаю, що воно виключає повернення до політики, що передбачає природне скорочення балансу".
Рішення ФРС про збереження незмінним балансу було "невеликим тактичним ходом, призначеним для збереження рівня ліквідності у фінансовій системі", відзначив він.
За його словами, вкладення Центробанку в іпотечні облігації "стали б знижуватися швидше, ніж передбачалося раніше".
"Таким чином, в контексті ослаблення економіки, FOMC зіткнувся з перспективою неумисного відкликання стимулюючих заходів, рівня ліквідності, який полягав у скороченні в економіці", - відзначив він.
Локхарт також відзначив, що, незважаючи на деяке ослаблення темпів економічного зростання в США, економіка країни залишається на шляху до повільного відновлення.
"Ситуація в економіці продовжує покращуватися за певними параметрами, збільшуючи захист від шоків, - заявив він. - Фінансова система приходить в норму, вже є сигнали поліпшення доступності кредитів. Домовласники продовжують скорочувати борги, і діяльність компаній стає усе більш гнучкою".
"Я чекаю, що до кінця цього року економіка виглядатиме і почуватиме себе краще, ніж зараз", - заявив Локхарт.
Міністерство торгівлі США минулого тижня переглянуло оцінку збільшення ВВП країни в другому кварталі до 1,6% в річному вираженні. Попередні дані оцінювали зростання економіки в 2,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас