Fitch змінило прогноз рейтингу Латвії з "негативного" на "стабільний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch змінило прогноз рейтингу Латвії з "негативного" на "стабільний"

Казна та Політика
99
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings переглянуло прогноз рейтингу Латвії у бік поліпшення і змінило його з "негативного" на "стабільний", повідомив агентство BNS заступник керівника комунікаційного відділу міністерства фінансів Латвії Алексіс Яроцкіс.
За його словами, прогноз підвищений "на підставі поліпшення фінансово-економічного становища в країні і позитивних тенденцій в показниках зовнішньої ліквідності".
"Ця оцінка дуже важлива для наших іноземних інвесторів і всього міжнародного співтовариства, тому що є важливим сигналом, який підтверджує зроблене Латвією в подоланні економічної кризи", - процитував А.Яроцкіс міністра фінансів Ейнара Репше.
В жовтні 2009 року Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Латвії по зобов'язаннях в іноземній валюті на рівні "ВВ+". Довгостроковий РДЕ по зобов'язаннях в національній валюті був підтверджений на рівні "ВВ-". Прогноз довгострокових РДЕ - "негативний". Крім того, агентство підтвердило короткостроковий РДЕ Латвії по зобов'язаннях в іноземній валюті "В" і стеля країнного рейтингу "ВВВ".
В кінці минулого року Fitch заявило про можливе зниження рейтингів країн Балтії, при цьому ризик для Латвії і Литви був більший, ніж для Естонії. Рейтинги цих країн "продовжують відчувати тиск" у зв'язку з економічною кризою і погіршенням якості банківських активів, пояснювало агентство. Крім того, в Латвії відзначається ризик девальвації валюти. Загрозу для рейтингів Латвії і Литви представляє також різке погіршення ситуації у фінансових сферах. За прогнозами Fitch, державний борг Латвії до кінця 2011 року зросте до 61% ВВП.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас