США не готує додаткових заходів стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США не готує додаткових заходів стимулювання економіки

Казна та Політика
245
Влада США не має наміру приймати додатковий пакет заходів зі стимулювання національної економіки в рамках підготовлюваної програми нових пільг, запропонованої президентом Бараком Обамою, пише Washington Post.
Вчора, 2 вересня, господар Білого дому озвучив плани зі скорочення податків для підприємств в цілях підвищення рівня зайнятості, розширення списку податкових послаблень представникам середнього класу, а також відновлення американської інфраструктури і збільшення інвестицій в розробку поновлюваних джерел енергії та інших науково-дослідних проектів.
За даними видання, нова ініціатива адміністрації зажадає сотні мільярдів доларів бюджетних грошей.
"З'явилось безліч повідомлень і чуток про різні варіанти, що обговорюються, велика частина яких - недостовірна", - заявила представник Білого дому Емі Брандейдж.
"Варіанти, які розглядаються, відносяться до тих ініціатив президента, які були запропоновані раніше, тому питання про вживання додаткових заходів стимулювання економіки в повістці немає. Президент і його команда розглядають декілька варіантів вже декілька місяців, і доки остаточного рішення прийнято не було", - додала вона.
Оголошення про нові цільові програми Обама повинен зробити найближчими днями. Президент розраховує, що Конгрес розгляне їх до перерви в роботі у зв'язку з листопадовими виборами.
У переддень майбутнього голосування американський лідер намагається всіляко підтримати відновлення національної економіки, зокрема, збільшити кількість робочих місць. Прийнята в лютому програма в обсязі $814 млрд змогла створити мільйони робочих місць, проте не призвела до скорочення рівня безробіття.
Експерти прогнозують, що сьогоднішні дані статистики вкажуть на зростання рівня безробіття в серпні з 9,5% за підсумками липня до 9,6%. Очікується, що Обама прокоментує ці цифри.
Газета також повідомляє, що пакет заходів, що вивчається, включає тимчасову відміну податку на зарплату і безстрокову пролонгацію податкових вирахувань для науково-дослідних проектів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас