Дефіцит бюджетних коштів на місцеві вибори перевищує 300 млн грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит бюджетних коштів на місцеві вибори перевищує 300 млн грн.

Казна та Політика
81
Дефіцит бюджетних коштів, які необхідно виділити для місцевих бюджетів на проведення місцевих виборів, складає 302 млн грн., заявляє заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Жанна Усенко-Чорна.
"На сьогоднішній день ми виходимо на 302 млн грн. дефіциту бюджетних коштів, які мають бути виділені як субвенції для місцевих бюджетів. Тобто 620 тисяч членів ДВК і 216 тисяч членів ТВК можуть не отримати вчасно своїх зарплат", - сказала заступник глави ЦВК в інтерв'ю тижневику "Профіль".
Серед інших проблем в роботі на місцевих виборах вона назвала відсутність модернізації електронної системи "Вибори".
"Нам не вдалося модернізувати електронну систему "Вибори" для обробки представлень партійних організацій при формуванні складу тервиборчкомів. А без автоматизованої обробки даних укластися у встановлений законом чотириденний термін буде дуже складно", - пояснює Усенко-Чорна.
Вона передбачає, що "в умовах гострого цейтноту існують серйозні побоювання, що окремі виборчі процедури і навіть цілі етапи виборчого процесу здійснюватимуться із запізненням".
Крім того, за словами замглави ЦВК, головною проблемою нинішніх виборів є "безпрецедентно стислі терміни виборчої кампанії - 50 днів".
"Перш за все, варто зазначити скорочення до двох днів термінів для оскарження бездіяльності або певних дій виборчих комісій, а також інших суб'єктів виборчого процесу. Такі терміни просто вихолощують право на оскарження. Існує ризик, що суди просто не встигнуть розглянути всі скарги. Або розгляд ризикує бути поверхневим. А значить, на об'єктивність, демократичність процесу розраховувати не доводиться", - констатує Усенко-Чорна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас