Україна поки не з'їла кредит МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна поки не з'їла кредит МВФ

Казна та Політика
292
Україна на сьогоднішній день ще не використала отримані від Міжнародного валютного фонду кошти траншу кредиту в розмірі 2 млрд дол.
Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні під час офіційної презентації доопрацьованого проекту Податкового кодексу, повідомляє УНІАН.
"1 млрд дол. лежать в Національному банку Україні, підтримуючи національні резерви, другий - в Держказначействі. Жодного долара не витрачено і не буде витрачено, тому що ми його (транш кредиту) пустимо на погашення по зобов'язаннях Юлії Тимошенко. Ось зараз настане термін платежу по її зобов'язаннях, і ми заплатимо", - сказав Азаров.
Нагадаємо, що виконавчий комітет Міжнародного валютного фонду схвалив виділення Україні кредиту в розмірі 15,15 млрд дол. "на допомогу владі при проведенні реформ і на економічне врегулювання". Кредит розрахований на 29 місяців.
Відразу Україна отримала транш у розмірі 1,89 млрд дол., подальші транші виділятимуться за результатами тих, що щоквартальних переглядів програми співпраці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас