Європейський суд з прав людини виніс рішення проти України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський суд з прав людини виніс рішення проти України

Кримінал
691
Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 1,2 тисяч євро 60-річній мешканці Криму Раїсі Федіній за затягування розслідування причин смерті її сина.
Про це говориться в повідомленні прес-служби суду.
Відповідне рішення суд прийняв на засіданні в четвер, зобов'язавши Україну виплатити Федіній 1,2 тисяч євро моральної компенсації і 0,5 тисяч євро судових витрат.
Син Федіної загинув в 2001 році від удару електричним струмом, торкнувшись на стовпі дроту електропередачі, який обірвався.
Прокуратура, розслідуючи обставини обставини, відмовилася порушити кримінальну справу проти компанії-власника лінії електропередач.
Федіна скаржилася до Європейського суду на те, що зволікання в прокурорському розслідуванні негативно позначилося на тривалості розгляду її позову проти енергетичної компанії.
В липні Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити громадянам України Сергію Давидову і Василю Ільченку по 20 тисяч євро і Сергію Гоменюку 15 тисяч євро компенсації морального збитку за жорстоке поводження з ними під час відбуття покарання у виправній колонії в Хмельницькій області.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас