Мінпромполітики пропонує знизити ціну газу для хіміків на ІІ півріччя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпромполітики пропонує знизити ціну газу для хіміків на ІІ півріччя

Енергетика
187
Міністерство промислової політики України внесло до Кабінету міністрів України пропозицію відносно механізму встановлення оптимального рівня цін на природний газ для азотного хімпрому з врахуванням зміни кон'юнктури ціноутворення на азотну продукцію (аміак, карбамід, селітра), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі міністерства.
Як повідомив співрозмовник агентства із посиланням на директора департаменту хімічної промисловості Володимира Мешкова, ціну газу пропонується встановити на рівні, який забезпечить беззбитковість при виробництві і збуті продукції українських азотних підприємств на їх традиційних світових ринках.
"Період використання оптимального рівня ціни на природний газ пропонується встановити на друге півріччя 2010 року", - уточнили в прес-службі.
Як повідомлялося, Національна комісія регулювання електроенергетики України збільшила граничний рівень ціни на природний газ для промислових і прирівняних до них споживачів, а також для бюджетних організацій з 1 серпня на 9,8% (на 194,4 грн.) - до 2 тис. 187,2 грн. за 1 тис. куб. м (без врахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування і постачання).
Головними споживачами природного газу в хімічній промисловості України є ЗАТ "Північнодонецьке об'єднання "Азот" (Луганська обл.), Одеський припортовий завод, ВАТ "Концерн "Стирол", ВАТ "Дніпроазот" (Дніпродзержинськ, Дніпропетровської обл.), ВАТ "Рівнеазот" і ВАТ "Азот" (Черкаси). Ці підприємства використовують газ як сировину.
Хімічний комплекс України в 2009 році спожив близько 4,7 млрд куб. м природного газу, знизивши вжиток в порівнянні з 2008 роком на 36%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас