ВВП єврозони збільшився у ІІ кварталі на 1%, що співпало з попередніми даними і прогнозами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП єврозони збільшився у ІІ кварталі на 1%, що співпало з попередніми даними і прогнозами

Казна та Політика
130
ВВП єврозони виріс в другому кварталі 2010 року на 1% відносно попереднього кварталу, свідчать переглянуті дані Статистичного управління Євросоюзу.
Збільшення показника співпало як з попередніми даними, так і з прогнозом аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.
Зростання ВВП регіону в річному обчисленні склало 1,9%, тоді як попередні дані і експерти оцінювали цей показник в 1,7%.
Зростанню економіки єврозони в минулому кварталі сприяло, зокрема, підвищення обсягів експорту і збільшення корпоративних витрат. Обсяг експорту з регіону збільшився 4,4% в порівнянні з першим кварталом цього року - це максимальний стрибок з початку відстеження даних в 1995 році.
Корпоративні витрати збільшились після зниження протягом восьми попередніх кварталів, їх зростання склало 1,8%.
Європейській економіці буде важко утримати імпульс до зростання, враховуючи, що уряди багатьох країн скорочують бюджетні витрати, а світова економіка демонструє сигнали ослаблення, зазначають аналітики.
За прогнозами експертів, Європейський центральний банк (ЄЦБ), який проведе в четвер чергове засідання, продовжить термін дії заходів із підтримки банків до 2011 року, а також прийме рішення зберегти базову відсоткову ставку на рівні 1%.
"Зрозуміло, що імпульс до зростання, який було в європейської економіки в другому кварталі, не збережеться, - зазначає економіст Commerzbank AG у Франкфурті-на-Майне Крістоф Вейл. - Враховуючи ослаблення темпів глобального економічного зростання і радикальні заходи із консолідації бюджетів, економіка зростатиме помірнішими темпами".
Споживчі витрати в єврозоні збільшилися в другому кварталі на 0,5% в порівнянні з першим, обсяг імпорту підскочив на 4,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас