МВФ затвердив надання Сербії антикризової позики у 380 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ затвердив надання Сербії антикризової позики у 380 млн євро

Казна та Політика
119
Міжнародний валютний фонд затвердив надання Сербії останньої антикризової позики і дозволив країні достроково розморозити виплати держслужбовцям і пенсіонерам. Про це повідомив в середу керівник місії МВФ Альберт Джегер.
За його словами, які наводить ИТАР-ТАСС, ці рішення дозволить Сербії вже найближчим часом отримати черговий транш від МВФ у розмірі 380 млн євро. Всього як антикризові заходи Бєлграду надано 2,9 млрд євро.
Згідно із домовленістю з МВФ, уряду Сербії необхідно подати на затвердження парламенту закон про фіскальну відповідальність, після чого буде відкрита дорога для отримання частини кредиту. За оцінкою Джегера, це може статися вже наприкінці вересня - початку жовтня поточного року.
За словам міністра фінансів Сербії Діани Драгутінович, цей транш допоможе остаточно подолати наслідки економічної кризи в країні. "Вже видно світло в кінці тунелю, - підкреслила вона. - Сподіваюся, незабаром ми зможемо сказати, що криза залишилася позаду".
Драгутінович вказала, що в нинішньому році економічне зростання в Сербії очікується на рівні 1,5%, а в 2011-м - близько 3%. "Це вельми скромний результат, але в порівнянні з іншими країнами регіону, де зростання залишається негативним, це велике досягнення", - вважає міністр.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас