Херсонські митники недорахувались до бюджету майже 5,8 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Херсонські митники недорахувались до бюджету майже 5,8 млн грн

Казна та Політика
241
До Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Херсонської області надійшла оперативна інформація про те, що на одному з митних постів Херсона значно занижується вартість вантажів, які розмитнюються. Про це ІМК повідомили в прес-службі ГУБОЗ МВС України.
В результаті проведення спецоперації при виїзді із згаданого поста працівники УБОЗ зупинили два великовантажні автомобілі "Рено" і "Вольво", на яких, за попередніми даними, повинен вивозитися контрабандний товар. У наданих водіями супровідних документах наголошувалося: груз "чистий" і до бюджету сплачено майже 697 тис. грн. митних платежів. Проте подальший огляд автомобілів показав інше. Товарів народного вжитку тут на 12,3 млн грн., і сума митних платежів повинна складати майже 6,4 млн грн.
Як було встановлено надалі, посадові особи митного поста порушили інструкцію Держмитслужби України - без проведення митного оформлення проставили штампи на дорожніх листах і пропустили вантажівки через пост. В результаті таких дій до бюджету держави було недонараховано митних платежів на суму майже 5,8 млн грн.
За фактом зловживання службовим становищем працівниками митного поста обласної прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас