Торти подорожчають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торти подорожчають

Аграрний ринок
3310
Зростання цін на продовольче зерно і борошно змусить українських кондитерів поступово підвищувати ціни на свою продукцію.
Таку думку висловила президент корпорації "Бісквіт-Шоколад" Алла Коваленко, повідомили УНІАН в прес-службі підприємства.
За словами Коваленко, останнім часом стався різкий стрибок цін на зерно і борошно. "Якщо ще півтора місяці тому продовольчу пшеницю можна було придбати по 1200-1300 грн. за тонну, то зараз офіційна ціна складає 1500-1550 грн., але по ній немає пропозиції, тобто виробники займають вичікувальну позицію. І постачальники борошна гарантують ціну лише на тиждень вперед, що вносить додаткову невизначеність", - відзначила вона.
Президент компанії підкреслила, що в даному випадку грають роль не спекулятивні інтереси, а об'єктивні обставини, бо зважаючи на складні погодні умови - суворі морози взимку і посушливе літо - основним країнам - виробникам зерна довелося коректувати свої плани на урожай. Крім того, додала вона, ситуація посилюється постійним зростанням цін на енергоносії.
"Потрібно дивитися правді в очі: у таких умовах утримувати ціни на колишньому рівні кондитерам не вдасться", - вважає Коваленко.
На її думку, вітчизняні виробники кондитерських виробів постараються не допустити різких коливань цін на свою продукцію, проте будуть змушені з певною періодичністю підвищувати їх на 3-4%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас