Біржі Європи закрились різноспрямованою динамікою через побоювання з приводу світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі Європи закрились різноспрямованою динамікою через побоювання з приводу світової економіки

Фондовий ринок
184
Провідні європейські фондові індекси завершили торги понеділка різноспрямованою динамікою на тлі сильної макроекономічної статистики і побоювань, що зберігаються, з приводу перспектив світової економіки, свідчать дані бірж.
До закриття торгів німецький DAX збільшився на 0,65% - до 5 912,41 пунктів. Французький індекс CAC 40 за підсумками торгів втратив 0,58%, опустившись до 3 487,01. Торги на Лондонській фондовій біржі в понеділок не проводилися з нагоди вихідного дня. Британський індекс FTSE 100 за підсумками п'ятниці виріс на 0,89% - до рівня 5 201,56 пунктів.
"Ми користуємось повною підтримкою з боку центральних банків, - поділився думкою з агентством Bloomberg глава аналітичного відділу Baader Bank Роберт Халвер (Robert Halver). - Завершити програму стимулювання економіки в умовах, коли довіра до економіки США є ключовим питанням, украй складно".
Підтримку настроям європейських інвесторів надали опубліковані в понеділок дані із довіри споживачів до економіки єврозони. Індекс споживчої і підприємницької довіри до економіки єврозони (ESI) в серпні 2010 року виріс на 0,7 пункти в порівнянні з липнем - до 101,8 пунктів, що вважається максимальним більш ніж за два роки показником.
Тим не менше тиск на європейські біржі чинило відкриття торговельних майданчиків США в "червоній зоні". Не дивлячись на збільшення витрат споживачів в країні в липні на 0,4%, що є максимальним за чотири останні місяці показником, інвестори, як і раніше, сумніваються, що домогосподарства продовжать збільшувати обсяги вжитку в другій половині поточного року як і раніше украй високого рівня безробіття.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас