Українські фондові майданчики в понеділок закрилися різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові майданчики в понеділок закрилися різноспрямовано

Фондовий ринок
121
Фондові майданчики України в перший торгівельний день тижня закрилися різноспрямованою динамікою індексів: фондовий індикатор "Української біржі" (УБ) зріс на 0,07% - до 1995,47 пункту при обсязі торгів 72,851 млн грн., індекс ПФТС знизився на 0,62% - до 801,61 пункту при сумі операцій 153,231 млн грн.
Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" фахівець інвестгрупи "Сократ" Валерія Коцур, основний негативний вплив на торги на фондовому ринку країни йшов від європейських майданчиків, де інвестори не дуже позитивно сприйняли спроби Банку Японії підтримати пом'якшення монетарної політики і викликати ослаблення ієни.
Крім того, в другій половині сесії продажі на українських біржах зросли після публікації даних із США, оскільки, незважаючи на те, що витрати споживачів зросли на очікувані 0,4%, рівень доходів американців підвищився на 0,2% проти тих, що очікувалися 0,3%.
Серед внутрішніх новин аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин виділяє різке погіршення в липні, за даними Міжнародного центру перспективних досліджень, споживчих настроїв українців, що сформувало негативний внутрішній фон.
В цілому, як повідомила Коцур, індекс УБ підвищився за рахунок зростання до закриття торгівельної сесії котирувань акцій Авдіївського коксохімічного заводу (+4,02%). Крім того, сума операцій з паперами коксохіму на біржі склала чверть всіх укладених договорів.
За словами Іванишина, папери Авдіївського коксохіму зростають на тлі сильної звітності компанії за другий квартал. Експерт вважає, що високих результатів компанія досягла за рахунок зміни закупівельних цін на коксівне вугілля, яке поставляється через холдинг "Метінвест".
Тим часом більшість "блакитних фішок" на УБ показали змішану динаміку. Найбільше зниження продемонстрували акції "Луганськтепловозу" (-5,31%), "УкрАВТО" (-4,91%) і Ясиновського КХЗ (-4,18%), найбільше зростання - акції Авдіївського КХЗ, Крюковського вагонобудівного заводу (+1,43%) і "Укрнафти" (+1,36%).
На фондовому майданчику ПФТС лідерами за обсягом торгів цього дня були акції Єнакіївського металургійного заводу (-0,56%), "Укртелекому" (-2,02%) і "Центренерго" (-0,3%).
Найбільше підвищення на біржі продемонстрували папери Авдіївського КХЗ (+3,68%), Запорізької кондитерської фабрики (+4,02%), "Мотор Січі" (+1,13%) і "Житомиробленерго" (+2,56%).
Зростання всіх інших акцій було в межах 1%.
Лідерами "червоної зони" на ПФТС виступили акції "Інтерпайп" Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (-3,78%), Ясиновського КХЗ (-4,23%) "Донбасенерго" (-4,79%), Сумського машинобудівного НВО ім. Фрунзе (-6,27%) і "АвтоКрАЗа" (-9,55%).
На думку Іванишина, торгівельна сесія на фондовому ринку України у вівторок проходить мляво.
"На поточному тижні виходить багато важливої макроекономічної статистки, велика частина якої припадає на другу половину тижня, і до її публікації на світових фондових майданчиках очікується млявий бічний рух, що і зумовлюватиме динаміку торгів на українському фондовому ринку", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас