Уоррен Баффет святкує 80-ліття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уоррен Баффет святкує 80-ліття

374
Глава Berkshire Hathaway Уоррен Баффет, який володіє третім за обсягами капіталом у світі, святкує в понеділок свій день народження. Інвесторові на прізвисько Оракул з Омахи, який народився 30 серпня 1930 року, виповнилось 80 років.
Маючи статок, що оцінюється майже в 47 млрд доларів, Баффет поступається лише мексиканському телекомунікаційному магнатові Карлосу Сліму і засновникові Microsoft Білу Гейтсу. До кризи в 2008 році Баффет був найбагатшою людиною на планеті з 62 млрд доларів.
Баффет вважається одним з найуспішніших інвесторів у світі, він майже ніколи не помилявся. Найвдалішою інвестицією Баффета залишається покупка у 1960-і роки Berkshire Hathaway, невеликої текстильної фірми в Массачусетсі, за ціною 18 доларів за акцію. Зараз Berkshire Hathaway - один з найбільших перестрахувальників світу, що володіє найбільшим в США бізнесом із залізничних перевезень, з ринковою вартістю 200 млрд доларів. За підсумками минулого тижня акція конгломерату коштувала близько 115 доларів.
В кризу 2008 року інвестфонд Уоррена Баффета допоміг врятувати світову економіку від повного колапсу після паніки через крах Lehman Brothers. "Ми вклали в бізнес 15,5 мільярда доларів США, які могли б бути отримані лише від федерального уряду. Berkshire був постачальником ліквідності і капіталу в системі, а не прохачем", - заявив пізніше Баффет. Він влив 5 млрд доларів в Goldman Sachs і 3 млрд - в General Electric.
Втім, глобальна економічна криза "пошарпала" і Баффета, для якого 2008 рік став найгіршим за 40 років. Його особистий капітал зменшився з 50 млрд до 40 млрд доларів. Частково це стало наслідком того, що іменитий інвестор дещо відступився від своїх принципів. Колись Баффет порівнював торгівлю дериватами з використанням зброї масового знищення. В середині 2009 року він зізнався, що спекулював з дериватами.
В 2006 році Баффет пообіцяв віддати свій капітал на добродійність і цього року був одним з ініціаторів добродійної акції мільярдерів США. На заклик Баффета і Гейтса відгукнулися 40 мільярдерів, які підписали зобов'язання, за яким після їх смерті щонайменше половина їх грошей піде на добродійність.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас