Світова золотодобувна галузь готова до нового сплеску активності у сфері M&A — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова золотодобувна галузь готова до нового сплеску активності у сфері M&A

Фондовий ринок
147
Найбільша австралійська компанія-золотошукач Newcrest Mining Ltd., яка минулого тижня домовилася про покупку за $9,4 млрд меншого конкурента Lihir Gold Ltd., прогнозує збільшення активності у сфері злиття і поглинань (M&A) в світовій золотодобувній галузі на тлі зростання цін на золото.
"Если ціни на золото залишаться на тих рівнях, де вони знаходяться зараз, а деякі експерти говорять, що вони можуть навіть ще небагато зрости, ви отримаєте сектор економіки, з величезним запасом грошових коштів, - наводить агентство Bloomberg слова головного виконавчого директора Newcrest Яна Сміта. - Це повинно підштовхнути активність у сфері M&A".
Наприкінці червня цього року ціни на золото встановили абсолютний рекорд, піднявшись до рівня в $1265,3 за унцію. Крім того, вартість золота, ймовірно, зросте в поточному році десятий рік поспіль.
За прогнозом фахівців GFMS, ціни на золото цього року можуть збільшиться до $1300 за унцію, оскільки інвестори продовжують шукати на ринку дорогоцінних металів "тиху гавань", де можна перечекати часи фінансової нестабільності.
За даними агентства Bloomberg, цього року золотодобувні компанії світу зробили або розглядають можливість здійснення операцій зі злиття і поглинання на $37,5 млрд, що більш ніж удвічі перевищує аналогічний показник минулого року.
На минулому тижні рішення про покупку Lihir було схвалене акціонерами Newcrest. Тримачі паперів Lihir у свою чергу схвалили приєднання до Newcrest. В п'ятницю операція, в результаті якої буде створений п'ятий за розмірами золотошукач світу, була схвалена Національним судом Папуа-Нової Гвінєї.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас