Прем'єр Японії схвалив рішення ЦБ збільшити вливання коштів в економіку більше ніж до 350 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Японії схвалив рішення ЦБ збільшити вливання коштів в економіку більше ніж до 350 млрд доларів

Казна та Політика
187
Прем'єр Японії Наото Кан і міністр фінансів Есихіко Нода позитивно оцінили сьогоднішнє рішення Центробанку збільшити обсяг вливання коштів у національну економіку з 20 трлн до 30 трлн єн (більше 350 млрд доларів), повідомляє ИТАР-ТАСС.
Після розмови з Каном глава Японського банку Масаакі Сіракава повідомив репортерам, що прем'єр-міністр схвалив рішення правління банку як "оперативне" і "своєчасне". Сіракава додав, що глава уряду не звертався до нього із проханнями і побажаннями. Аналогічну оцінку діям банку дав і міністр фінансів.
Аналітики зазначили, що, спілкуючись із журналістами, Сіракава утримався від будь-яких коментарів з приводу проблеми "завищеного" курсу єни, який дуже непокоїть японських експортерів, повідомляє ПРАЙМ-ТАСС.
За допомогою великих грошових вливань в національну економіку Банк Японії розраховує підвищити рівень ліквідності на ринку, а також полегшити кредитування приватного бізнесу і індивідуальних громадян. Оновлена програма передбачає надання кредитів під ставку в 0,1% за умови їх повернення через півроку. Таким чином у ЦБ сподіваються вивести економіку із стану дефляції, яка негативно впливає на споживчий попит і рівень виробництва в країні.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас