Фондовий ринок України стає все більше російським — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України стає все більше російським

Фондовий ринок
573
До кінця року відразу три великі російські інвестбанки планують почати активну діяльність в Україні, повідомляє видання "Дело".
Найбільший резонанс на вітчизняному фондовому ринку викликала новина про відкриття українського офісу одним з найбільших російських інвестбанків "ВТБ Капітал" (входить до групи ВТБ). В даний час вже призначений глава ВТБ Капітал (Україна), ним став Олег Осипенко. Серед українських фондовиків мало хто чув ім'я цього інвестбанкіра, проте ті, хто його знає, відгукуються про нього як про професіонала дуже високого рівня.
За інформацією джерел видання, найближчим часом "ВТБ Капітал" не розвертатиме в Україні інвестбанк, що займається відразу всіма напрямами діяльності.
В середині серпня один з найбільших російських брокерів "АЛОР+", що входить до групи компаній "АЛОР", оголосив про заснування в Україні дочірньої компанії ТОВ "Алор-Україна". ДКЦПФР вже видала їй ліцензії на проведення брокерської і дилерської діяльності. Керівництво російської компанії озвучило амбітні плани - вже наступного року увійти до числа провідних операторів українського біржового ринку, в першу чергу за рахунок інтернет-трейдингу.
Третьою російською прем'єрою 2010 року стане компанія "Відкриття". "ФК "Відкриття" дійсно планує вийти на ринок України до кінця 2010 року. Ми готові запропонувати українським інвесторам високоякісне брокерське обслуговування, в першу чергу послуги інтернет-трейдингу, які лише починають розвиватися на вашому ринку", - повідомив генеральний директор брокерського будинку "Відкриття" Євген Данкевич.
Поява цих компаній в Україні безумовно підсилить і без того неслабку діаспору російських фінансистів на вітчизняному ринку. У нашій країні давно і цілком успішно працюють найбільші російські інвесткомпанії - "Ренесанс Капітал" (удруге відкрили офіс в Києві в 2004 році) і "Трійка Діалог" (з 2005 року). Окрім них в Україні представлені також інвесткомпанії "Альфа-капітал" (з 1995 року), "Велес Капітал" (2006), "Проспект Інвестментс" (1995) і "Універ Капітал" (2005).
Дружний прихід російських фондовиків до України цього року місцеві учасники ринку пояснюють низкою причин. "Потепління російсько-українських відносин на вищому рівні призвело до того, що крупний російський капітал став активно цікавитися українськими активами. Такі процеси завжди супроводжуються появою фінансових консультантів, які прагнуть заробити на своїх послугах", - пояснює директор департаменту корпоративних відносин ДКЦПФР Анатолій Амелін.
Не останню роль в підігріванні бажання сусідніх брокерів зіграло те, що ключові об'єкти інфраструктури фондового ринку перейшли під контроль російського капіталу. Так, найбільшими акціонерами двох провідних фондових майданчиків в Україні - Української біржі і ПФТС - є російські структури (РТС і ММВБ відповідно).
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас