Тріше закликає не відкладати кроки зі зниження держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше закликає не відкладати кроки зі зниження держборгу

Казна та Політика
240
Глава Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше вважає "дуже небезпечним" відкладати кроки зі зниження державних і корпоративні боргів.
Такі кроки необхідні не просто у зв'язку із завершенням періоду рецесії, але самі по собі є "важливою умовою стійкого і тривалого підйому", сказав він, виступаючи в п'ятницю в американському Джексон Хоулі, де пройшов науковий симпозіум, в якому брали участь глава Федерального резерву Бен Бернанке, керівник Банку Японії Масаакі Сіракава.
Таким чином, Тріше знов висловився за швидке посилення монетарної політики, а не за надання нових стимулів економіці. У цьому його позиція розходиться з думкою американської грошової влади.
Глава ЄЦБ відзначив, що деякі пропонують відкласти поки вирішення питань, пов'язаних з фінансовими дисбалансами, щоб вирішити короткострокові проблеми з підтримки економічного зростання. "Вважаю, що дотримання таких поглядів дуже небезпечно", - сказав він, нагадавши в зв'язку з цим про негативний, кризовий досвід розвитку Японії в 90-х роках.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас