Всі валюти плавно перетікають в ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі валюти плавно перетікають в ієни

Валюта
2081
Японський прем'єр міністр Наото Кан заявив, що готовий зробити "сильні" дії на тлі посилення ієни до 15-річного максимуму проти американського долара.
Частина трейдерів вважає, що навіть після вже наявного зростання ієни на 8,6% подальше її дорожчання може бути. Для того щоб досягти тієї сили, якою ієна володіла в середині 90-х років минулого століття, їй необхідно зрости на 47% (розрахунки на основі торгівельного зваженого індексу реального ефективного змінного курсу ієни Westpac, який враховує рівень інфляції, яка була переважно негативною з 1998 року).
В банку Deutsche Bank AG, найбільшому в світі валютному трейдері, чекають (на тій же основі), що курс ієни може досягти позначки в 55 ієн за долар США, здолавши рекорд на рівні 79,75, показаний в квітні 1995 року.
"В реальному вираженні ієна не настільки зараз сильна, як вона була в 1995 році", - заявив Ейсуке Сакакібара, відомий як "Містер Ієна" за свої зусилля по впливу на обмінний курс японської валюти, коли був міністром фінансів з 1997 по 1999 роки. "У 1995 році ми були в стані кризи. Тепер, з врахуванням невизначеності відновлення економіки США і відносно більш кращим відновленням японської економіки, я не думаю, що нинішню ситуацію можна назвати кризовою".
Незважаючи на сповільнення зростання економіки, темпи приросту ВВП Японії можуть виявитися все ж швидші, ніж в США і Єврозони. Рівень безробіття в Японії на рівні 5,2% - найнижчий у Великій сімці. Трейдери враховують і позитивне сальдо платіжного балансу країни.
"З урахуванням того, що Японія все ще має велике позитивне сальдо, відносно стійку фінансову систему і великі зарубіжні активи, інвестори почнуть купувати японську валюту як засіб хеджування проти понижуючих ризиків в глобальній економіці", - вважає Сейа Накаджіма, головний економіст з Itochu Corp. - "Я не думаю, що буде сюрпризом подолання ієною рівня в 80 ієн за долар і встановлення нового рекорду, якщо не станеться жодних інтервенцій".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас