Страхова компанія Великобританії виплатить рекордний штраф за витік даних клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страхова компанія Великобританії виплатить рекордний штраф за витік даних клієнтів

216
Як стало відомо аналітичному центру InfoWatch, управління фінансових послуг Великобританії зобов'язало страхову компанію Zurich Insurance виплатити штраф в розмірі £2,3 млн за просочення персональної інформації громадян Великобританії.
Резервна копія даних, записана на диск, містила 46 тис. клієнтських записів британців, у тому числі й інформацію про їхні банківські рахунки. Носій був загублений в Південній Африці ще в 2009 р. Проте про витік Zurich UK дізналась лише через рік після інциденту, передає InfoWatch.
Примітно, що в Zurich відсутня належна система захисту даних. Як наголошується, система управління ризиками безпеки даних клієнтів ґрунтується на домовленості з аутсорсинговими компаніями. Відповідно, загублена інформація не була зашифрована, проте, як стверджують в Управлінні фінансового нагляду і регулювання Великобританії (FSA), дані досі не скомпрометовані і не використані в шахрайських цілях.
Спочатку FSA встановило штраф за допущений інцидент в розмірі £3,25 млн, але, оскільки компанія Zurich погодилася виплатити його відразу, FSA зменшило цю суму на третину, до £2,3 млн.
За даними FSA, Zurich Insurance виплатить найвищий штраф за всю історію існування законодавства про захист даних (Data Protection Act - прим. InfoWatch). Раніше штраф за втрату персональних даних в розмірі £2 млн був накладений Управлінням на деякі підрозділи банку HSBC. У 2007 р. штраф у розмірі £998 тис. виплатила компанія Nationwide.
Компанія Zurich Insurance дала обіцянку Комісаріату з інформаційної безпеки шифрувати конфіденційну інформацію і в майбутньому не допускати подібних інцидентів.
Окрім даних британців, на носій були записані дані, що належать півмільйону південноафриканських клієнтів Zurich і 40 тис. жителів республіки Ботсвана.
"Було б цікаво зіставити дану історію з російським законодавством. У нашій країні також передбачені штрафи, але не за сам інцидент з персональними даними, а за порушення порядку їх захисту. Штрафи (хай і не такі великі) регулярно накладаються на операторів, але не за витік як такий, а за недотримання наказаного порядку, - прокоментував ситуацію головний аналітик InfoWatch Микола Федотов. - Витоки ж персональних даних в РФ (на яких кожен може помилуватися особисто, відвідавши на ринку прилавок з компакт-дисками), як правило, покарання за собою не тягнуть. Тому і зусилля російських операторів спрямовані на "досягнення відповідності", а не на запобігання витокам. У Британії ж, дізнавшись про подібні штрафи, фірми-оператори турбуватимуться не стільки процесом, скільки результатом".
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас