Ангела Меркель: Не можна відмовлятися від думки про вільний інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ангела Меркель: Не можна відмовлятися від думки про вільний інтернет

Казна та Політика
287
Інтернет не потребує особливих загальних розпоряджень, визначених на законодавчому рівні, заявила федеральний канцлер Ангела Меркель в інтерв'ю німецькій газеті Bild. "Але ми повинні весь час пристосовувати наші уявлення про право на охорону особистих даних до світу інтернету, який постійно змінюється, при цьому не відмовляючись від думки про вільний інтернет", - додала Меркель.
Здебільшого оприлюднення особистих даних залежить від самих користувачів, а точніше від того, що вони самі готові викласти в інтернет, підкреслила канцлер. За її словами, держава повинна ставати на захист приватної сфери там, де вона має бути гарантована згідно з правилами і взятими зобов'язаннями, але на ділі її охорона не забезпечується. "В даний час якраз ця проблема стала темою інтенсивного обговорення в уряді", - відзначила Меркель.
За свідченням глави уряду Німеччини, до нових громадських тенденцій, пов'язаних з розвитком інтернет-технологій, вона ставиться позитивно. "Я належу до тих, хто пов'язує з інтернетом, перш за все, великі шанси і фантастичні нові можливості як для професійної діяльності, так і для особистого життя, - заявила Меркель в інтерв'ю газеті Bild. - Вирішальний чинник тут - це те, як ми уміємо поводитися з усесвітньою павутиною. Кожен з нас відповідальний за те, щоб не втратити орієнтації в її розмаїтті".
Ангела Меркель назвала інтернет "відмінним інструментом" для політики. "Тепер ми можемо звертатися до тих, хто ніколи не присутній на наших партійних заходах і не використовує традиційні джерела інформації, такі як газети і телебачення. Я маю на увазі, перш за все, молодь". Сама канцлер як глава партії ХДС є користувачем соціальної мережі Facebook и MeinVZ. На Twitter, за словами Меркель, у неї не вистачає часу.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас