Європа, підсумки торгів: Фондові індекси підвищились — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа, підсумки торгів: Фондові індекси підвищились

Фондовий ринок
207
Торги в Європі завершилися зростанням фондових індексів. Переглянуті дані по ВВП США виявилися кращими за чекання. Виступ Бена Бернанке також підвищив упевненість гравців.
Загальноєвропейський індекс Stoxx Europe 600 закрився зростанням на 0,6% на позначці 251,24 пункту, британський FTSE 100 - на 0,9% до 5201,56 пункту, німецький DAX - на 0,7% до 5951,17 пункту, французький CAC-40 - на 0,9% до 3507,44 пунктів.
Голова ФРС США Бен Бернанке заявив, що ФРС готова запобігти сповзанню американської економіки до цінових мінімумів, незважаючи на прогнозовані «помірні темпи» зростання ВВП в другій половині поточного року. Банкір підтвердив готовність регулятора відновити викуп довгострокових кредитів при погіршенні макроекономічних показників.
В той же час, Бернанке розвіяв побоювання щодо можливості повторення в США японського сценарію. В даний час дефляція «країні не загрожує», констатував він, додавши, що ФРС не допустить пониження цінових показників.
На думку фінансиста, на повернення економіки США до докризових показників можна розраховувати не раніше 2011 року за умови нарощування банками обсягів кредитування, збільшення споживчих заощаджень і зняття напруженості довкола чуток про поширення бюджетно-боргової європейської кризи. Зростання ВВП повинні забезпечити збільшення доходів домашніх господарств, а також підвищення доступності кредитів, вважає Барнанке.
Упевненості на зустрічі додав вихід переглянутих у бік пониження даних про ВВП США за II квартал поточного року, згідно з якими економіка зросла на 1,6% (а не на 2,4%, як повідомлялося раніше), перевищивши, проте, прогнози аналітиків.
Для запобігання дефляції банкір запропонував програму з 4-х пунктів: по-перше, покупка довгострокових боргових зобов'язань, що знижує облікові ставки і скорочує вартість запозичення; по-друге, збереження ставок на безпрецедентно низьких рівнях для запобігання інфляції; по-третє - зниження ставок на додаткові резерви, які комерційні банки тримають у ФРС; по-четверте - можливість підвищення пріоритетного інфляційного рівня до позначки, при якій цінові показники починають втрачати стійкість. Проте останній варіант Бернанке відкинув, визнавши його «неприйнятним для США за нинішніх умов».
Індекс споживчої довіри в США зріс в серпні 2010 року до 68,9 пункту. Такі дані сьогодні навела приватна дослідницька організація Conference Board. Економісти, опитані MarketWatch, чекали зростання індексу до 69,6 пункту. Попереднє значення індексу споживчої довіри склало 67,8 пункту.
Акції багатьох високотехнологічних компаній подешевшали на тлі новин від Intel. Провідний світовий виробник інноваційних напівпровідникових компонентів, попереджає, що прибуток в третьому кварталі може виявитися на $1 млрд. нижчим від прогнозів у зв'язку зі зниженням попиту на ПК, передає агентство Reuters.
Intel, яка домінує на ринку мікросхем для ПК, понизила оцінний прибуток з $11,2 - $12 млрд. до $10,8 - $11,2 млрд. Прогноз аналітиків був $11,5 млрд. Оцінка валового прибутку знизилася з 67% до 67-65%. Акції STMicroelectronics подешевшали на 3,9%, Infineon Technologies - на 1%.
Ювелірна компанія Tiffany & Co повідомляє про підвищення прибутку від продажів в Азії і Європі і чекає отримати вищий річний прибуток, незважаючи на зниження цін на діаманти. Чистий прибуток від безперервної діяльності американської мережі ювелірних магазинів за другий квартал зріс на 19% в порівнянні з минулим роком і склав $67,7 млн. Акції компанії піднялися на 53 центи.
Tiffany щороку розширює свою торгівельну мережу. В Азії обсяг продажів зріс на 21%, в Європі - на 21%. Головний магазин, розташований на 5 авеню Манхеттену, підняв прибуток на 8%. Загальний обсяг продажів зріс на 9,2% і склав $668,8 млн. за квартал. Компанія розраховує збільшити річний прибуток на 10%, а продажі на 11%. Очікується, що ціна акції Tiffany досягне $2,60 - $2,65.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас