Бернанке: ФРС робитиме все можливе для забезпечення продовження зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: ФРС робитиме все можливе для забезпечення продовження зростання економіки

Казна та Політика
235
Федеральна резервна система (ФРС) робитиме все можливе для забезпечення продовження відновлення економіки США, сказав глава американського ЦБ Бен Бернанке, виступаючи на щорічному симпозіумі Федерального резерву на гірськолижному курорті Джексон-Хоул (штат Вайомінг).
Також він окреслив заходи, які можуть бути зроблені в разі сповільнення темпів економічного підйому.
Комітет з відкритих ринків (FOMC) готовий до надання додаткового грошово-кредитного регулювання за допомогою нетрадиційних заходів, якщо буде необхідно, особливо якщо економічний прогноз істотно погіршиться", - сказав глава ФРС.
Він відзначив, що зростання економіки протягом минулого року було дуже слабким, а безробіття дуже високим. Перехід від фінансових стимулів і поповнення запасів компаніями до споживчих витрат і інвестицій бізнесу, "схоже, йде повним ходом", цитує його слова агентство Bloomberg.
Бернанке також відзначив, що є передумови для підвищення ВВП США в 2011 році.
Він повідомив, що ризики "небажаного прискорення інфляції або істотної подальшої дезінфляції виглядають низькими". За його словами, ФРС може використовувати різні засоби в разі, якщо зростання цін загальмується або ринок праці буде стагнувати, включаючи зміну структури стратегії реінвестування коштів.
За підсумками серпневого засідання FOMC було оголошено, що ФРС має намір реінвестувати надходження від іпотечних облігацій, що погашаються, знаходяться в її портфелі, в US Treasuries.
Міністерство торгівлі США в четвер переглянуло оцінку збільшення економіки в другому кварталі у бік погіршення - до 1,6% в річному вираженні із заздалегідь оголошених 2,4% - через істотніший дефіцит зовнішньої торгівлі, а також повільне накопичення запасів компаніями.
"Дані, які надходять, підтверджують, що відновлення виробництва і рівня зайнятості в Сполучених штатах сповільнилося в останні місяці до темпів, які дещо нижчі, ніж більшість учасників FOMC чекали на початку цього року, - заявив Бернанке. - Споживчі витрати можуть продовжити зростання відносно повільними темпами в короткостроковій перспективі".
Як повідомлялося раніше, споживчі витрати, на які припадає близько 70% американської економіки, в квітні-червні зросли на 2% в річному численні проти заздалегідь оголошених Мінторгом 1,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас