Фондовий ринок України в четвер дещо виріс у рамках корекції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України в четвер дещо виріс у рамках корекції

Фондовий ринок
91
Фондовий ринок України дещо виріс у четвер у рамках корекції, що пішла за відновленням на світових фондових площадках.
Індекс "Української біржі" (УБ) до закриття площадки так і не зміг подолати "психологічний бар'єр" в 2000 пунктів і після росту на 0,97% зафіксувався на рівні 1996,24 пункту. Обсяг торгів на УБ у цей день склав 85,166 млн грн.
Індекс фондової біржі "ПФТС" у четвер підвищився на 0,72% - до 808,16 пункту при обсязі торгів в 244,939 млн грн.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" старший аналітик інвесткомпанії "Сіті Брок" Артем Щербина, "бичачі" настрої на американському ринку спонукали до покупок і на інших закордонних площадках, однак їх активність була невелика на тлі очікувань статистики щодо ринку праці й даним з ВВП США. На українському ринку внутрішньоденні максимуми фіксувалися лише в перші хвилини торгів, після чого в першій половині торгів індекси поступово знижувалися.
Зростання індикаторів відновилося після виходу даних про безробіття в США, що стали приємною несподіванкою для інвесторів - індекс "УБ" за перші секунди після оприлюднення статистики злетів на 20 пунктів. Однак тривалість висхідної динаміки виявилася недовгою, відзначила Щербина.
На його думку, ринки акцій усе ще перебувають під тиском очікувань відносно макростатистики, зокрема з ВВП США, що також визначить тренд, з яким український фондовий ринок закриє літній сезон.
Крім того, додала Щербина, стрімке зростання пари євро-долар до 1,275 пункту більше вказує на побоювання інвесторів щодо стабільності американської економіки, ніж на поліпшення макроситуації в Європі.
"Разом з тим, що тенденція сприяє різкому росту цін на сировинні ресурси, що сприятливо позначиться на динаміку азіатських і російських індексів уже на завтрашній сесії", - відзначив він.
Внутрішнє новостійне тло в четвер був нейтральним.
Як повідомив агентству аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванішин, одним із ключових корпоративних подій на внутрішньому ринку можна відзначити збори акціонерів "Укрнафти", на якому відбулася зміна членів ревізійної комісії і наглядацької ради.
Разом з тим, за словами Іванішина, істотного впливу на динаміку вартості паперів "Укрнафти" ця інформація не зробила, і на різних площадках вона показала різноспрямований рух: вартість акцій "Укрнафти" на УБ зросла на 0,93%, тоді як на ПФТС - знизилася на 0,32%.
Підвищена ринкова активність на обох фондових площадках спостерігалася з акцій Алчевського меткомбінату (УБ - "плюс" 1,42%; ПФТС - "мінус" 2,55%), цінові рівні якого після падіння паперів в середу були надзвичайно цікаві для покупок.
"Якщо ж врахувати отримання компанією в другому кварталі чистого прибутку на рівні 160,2 млн грн проти збитку в 478,05 млн грн у першому кварталі, привабливість зростає", - відзначив Іванішин.
Більшість інших представників гірничо-металургійного сектора закрилися в "зеленій зоні". Виключенням став Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча. Зниження вартості його паперів на УБ склало 1,81%, на ПФТС - 7,76%. Негативна динаміка також спостерігалася і в акцій шахти "Комсомолець Донбасу" (УБ - "мінус" 1,37%).
У секторі машинобудування істотне зниження продемонстрували акції "Лугансктепловозу" на тлі новини про те, що "Трансмашхолдинг" може відмовитися від луганського підприємства. Вартість паперів "Лугансктепловозу" на "Українській біржі" знизилася на 1,78%, на ПФТС - на 3,59%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас