Фондові індекси дещо підросли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси дещо підросли

Фондовий ринок
86
У четвер, 26 серпня, торги на українському фондовому ринку проходили в зеленій зоні. Значення індексу УБ склало 1996,24 базисних пункту - на 0,97% вище щодо рівня закриття попереднього дня. Обсяг торгів за день зменшився до 100,2 млн.грн., з яких 15,1 млн.грн. - оборот у секції термінового ринку.
Динаміку гірше ринку показали акції LTPL, STIR та ZAEN, які за день втратили 1,78%, 1,01% й 0,08%. Результат краще ринку продемонстрували папери MSICH, USCB і YASK, приріст з яких склав 2,43%, 1,5% й 2,34% відповідно. За обсягами торгів лідирують ALMK і AVDK з результатом 14,6 млн.грн. і 15 млн.грн.
Головним драйвером українського ринку акцій залишається ситуація на світових площадках. Основні фондові індекси США продовжують торгуватися на важливих рівнях, і результати будь-якої торговельної сесії можуть визначити динаміку ризикових активів на наступні кілька тижнів.
"Після того, як ведмедям вдалося перехопити ініціативу в середині минулого тижня, бики вперше приготувалися до повноцінної контратаки. Тригером короткочасного росту може виступити ліквідація локальної перепроданості (до 25 серпня ф'ючерси на індекс S&P 500 знижувалися протягом п'яти торговельних сесій поспільт), а також стабільність інвесторів до негативних економічних новин.
Дійсно, вчорашня реакція ринків на публікацію нової серії даних, що розчаровують, говорить про те, що істотна частка потенційного негативу вже відбита в поточних цінових рівнях. При цьому варто пам'ятати, що ідея росту в цьому випадку базується не на силі покупців, а на слабості продавців. Незважаючи на те, що висхідний тренд завжди формується в умовах загального скептицизму, у найближчому майбутньому інертність уповільнення відновлення світової економіки не дозволить розвити моментум навіть короткочасному висхідному тренду", - говорить старший аналітик інтернет-брокера iTrader Павло Ільяшенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас