НБУ рекомендує банкам не укладати довгострокові договори з аудиторами, які перевіряли банки з 2006 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ рекомендує банкам не укладати довгострокові договори з аудиторами, які перевіряли банки з 2006 р

Казна та Політика
330
Відповідно до вимог пункту 2.6 Положення про порядок подання банками до Національного банку України аудиторських звітів за результатами щорічної перевірки фінансової звітності, затвердженого постановою правління Національного банку України від 9 вересня 2003 р. №389, банкам не рекомендовано перевищувати тривалість договірних відносин між банком та однією і тією самою аудиторською фірмою (аудитором) більше ніж п'ять років поспіль.
Враховуючи, що після внесення у 2006 р. відповідних змін до Положення №389 та набрання ними чинності перевірка річної фінансової звітності банку за 2010 р. однією і тією самою аудиторською фірмою, починаючи із перевірки банку за 2006 р., є граничним терміном тривалості надання банку аудиторських послуг, банкам рекомендується не укладати із такою аудиторською фірмою довгостроковий (більше 1 року) договір на зазначену аудиторську перевірку.
Про це сказано у листі НБУ, текст якого має у своєму розпорядженні РБК-Україна.
Крім того, НБУ пропонує банкам, у яких термін тривалості отримання аудиторських послуг щодо перевірки річної фінансової звітності вже перевищує п'ять років (без урахування відповідних змін до Положення №389) розглянути питання про укладання договору на аудиторську перевірку фінансової звітності за 2010 р. із іншою аудиторською фірмою.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас