Китаю та іншим країнам треба підвищувати процентні ставки, вважає відомий інвестор Джим Роджерс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китаю та іншим країнам треба підвищувати процентні ставки, вважає відомий інвестор Джим Роджерс

Кредит&Депозит
261
Китаю та іншим країнам необхідно підвищувати процентні ставки для обмеження темпів зростання інфляції, вважає відомий інвестор і глава Rogers Holgins Джим Роджерс.
"Всі мають збільшувати процентні ставки, вони дуже низькі по всьому світу, - заявив він агентству Bloomberg. - Якщо ситуація в світовій економіці не покращиться, акції втратять багато, тому що уряди друкуватимуть все більше грошей".
Центральний банк Китаю не підвищував ставки з листопада 2007 року, Федеральна резервна система США зберігає вартість грошей в країні на рівні 0-0,25% річних з грудня 2008 року. Європейський центральний банк востаннє міняв ставку в травні 2009 року - тоді вона була зменшена до рекордно низьких 1% річних. Банк Англії з березня 2009 року тримає вартість грошей на рівні 0,5% річних, що є мінімальним значенням з часу створення британського ЦБ.
"Ми ще і не виходили з першої рецесії, - вважає Дж.Роджерс. - Якщо економіка США і Європи продовжить падіння, це позначиться на всіх. Китайська економіка становить 10% від американської і європейської, а індійська - чверть від китайської, вони не можуть виручити нас із біди".
Роджерс, який передбачив початок ралі на сировинних ринках в 1999 році, сказав, що він має "короткі позиції" в emerging markets і акціях, а "довгі" - в сировину.
"Ціни на сировину перевершать старі максимуми десь в наступному десятилітті, навіть якщо вони зростатимуть всього на 5-6% щороку", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас