Американських блогерів оподаткують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американських блогерів оподаткують

Казна та Політика
218
Високий дефіцит бюджету заставляє адміністрацію багатьох американських штатів шукати незвичайні способи поповнення казни. Влада Філадельфії хоче оподаткувати місцевих блогерів, які заробляють за допомогою розміщення реклами в Мережі.
Влада хоче змусити одномоментно заплатити по 300 дол., або щороку вносити до казни по 50 дол., повідомляє РБК daily.
В пресі Філадельфії і в Інтернеті вже розгорнулася запекла дискусія з цього питання. Податок, що розробляється, називають "драконівським" для блогерів. Лише мале число користувачів заробляє за допомогою розміщуваної на своїх сторінках реклами більше 300 дол. на рік. Газета Philadelphia City наводить в приклад блог Мерелін Бесс, яка публікує матеріали про охорону довкілля. За три роки виплати, а точніше, добровільні внески за розміщення на її блогу реклами, принесли дівчині всього 50 дол. За словами Бесс, блогерство для неї хобі, і вона ніколи спеціально не прагнула заробляти на рекламі.
На думку експертів, введення податку не принесе значних надходжень до місцевої казни, зате сильно вдарить по інтернет-співтовариству. Багато користувачів просто будуть змушені відмовитися від своїх сторінок.
В той же час ініціатори введення закону, судячи з усього, проблемами звичайних блогерів цікавляться мало. Власне, сам закон спрямований на залучення до Філадельфії малого бізнесу. Вигоду від нього дійсно отримають ті користувачі, сайти яких професійно заточені під розміщення платної реклами. Річ у тім, що заплативши 300 дол., блогер отримає можливість не платити податки з перших 100 тис. дол., зароблених за допомогою своєї інтернет-сторінки. Ось тільки користувачі, для яких блогерство всього лише хобі, подібної турботи влади про їх гаманець, схоже, не оцінять.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас