Україна не витримує екзамену з демократії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не витримує екзамену з демократії

Казна та Політика
768
Україна втрачає право називатися демократичною країною і ставить під питання надії на вступ до ЄС в найближчому майбутньому.
Про це в своїй статті в "The Guardian" пише Віктор Ткачук, у минулому депутат українського парламенту і заступник секретаря Ради з національної безпеки і оборони.
"Виборча кампанія напередодні виборів до місцевих органів влади, намічених на 31 жовтня, ще не почалася, але вже звучать припущення, що результатами маніпулюють.
Річ у тім, що недавно прийнятий закон (про місцеві вибори) не дозволяє балотуватися партіям, сформованим менше року тому, а також громадянам - незалежним кандидатам", - цитує статтю "InoPressa". У нинішній редакції закон "закриває двері" перед партіями Сергія Тігіпка і Арсенія Яценюка. Заборонено і висувати кандидатів від політичних блоків. Це ослабляє опозицію, але мало впливає на Партію регіонів, вважає Ткачук.
Згідно з законом, кандидатів у мери можуть висувати лише місцеві відділення політичних партій, що відмовляє в праві балотуватися незалежним громадянам. "Мабуть, закон покликаний продовжувати життя правлячої еліти: кандидатів висувають ті, хто стоїть у влади, а не вибір народу", - укладає автор.
Україна повинна продемонструвати, що гідна членства в ЄС, але новий закон про вибори - виклик європейським нормам демократії, пише В.Ткачук. Колишній нардеп закликає міжнародне співтовариство висловитися з цього питання.
"Всі зацікавлені в тому, щоб Україна була стабільною і демократичною", - упевнений він.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас