Що буде із податками в Іспанії? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде із податками в Іспанії?

Казна та Політика
434
Іспанія збирається збільшити частку витрат на проведення громадських робіт в 2011 році, але при цьому не підвищуватиме податки.
Іспанія має намір витратити на 500 млн євро більше, ніж спочатку планувалося, на розвиток інфраструктури наступного року, але не стане підвищувати податки для фінансування дефіциту державного бюджету, за повідомленнями місцевих ЗМІ, заявила міністр фінансів Єлена Сальгадо.
Збільшення додаткових витрат на громадські роботи не призведе до збільшення загальної суми витрат, оскільки кошти будуть збільшені шляхом скорочення витрат в інших сферах, сказала вона. Метою уряду є "сприяння економічному відновленню і створенню нових робочих місць при збереженні поточного благополуччя країни, - заявила Сальгадо на прес-конференції в Мадриді. - Ми упевнені в досяжності наших макроекономічних цілей".
Прем'єр-міністр Хосе Луіс Родрігес Сапатеро заявив минулого тижня, що уряд може відмінити деякі із запланованих скорочень витрат на інфраструктуру на 6 млрд євро, зроблених під час кризи запозичень. Інвестори-тримачі іспанського боргу відтоді отримали непоганий прибуток, а ціна запозичення в євро знизилась майже на третину з часів високих цін в червні. Аби знизити вартість запозичень, уряд прийняв заходи із жорсткої економії протягом найближчих трьох десятиліть, у тому числі скорочення заробітної плати в державному секторі і скорочення інвестицій в нову інфраструктуру.
Іспанія не планує збільшення податків на корпорації і будь-які зміни рівня податкової ставки будуть направлені на підвищення добробуту населення, а не підвищення державних доходів, упевнена Сальгадо. Дефіцит бюджету країни був третім за розмірами в єврозоні торік і складав 11,2% валового внутрішнього продукту, а уряд планує зменшити його до 6% наступного року. Європейська комісія прогнозує дефіцит іспанського бюджету на рівні 8,8% від ВВП в 2011 році.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас