У ПР пропонують Раді посилити вимоги до рейтингових агенств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПР пропонують Раді посилити вимоги до рейтингових агенств

Казна та Політика
129
Депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Олексій Плотников пропонує парламенту посилити вимоги до рейтингових агентств. Про це говориться в законопроекті №7041, зареєстрованому в Раді 19 серпня.
За запискою пояснення до законопроекту "Про державне регулювання ринку рейтингових послуг", цим документом передбачається посилити вимоги до рейтингових агентств, що здійснюють свою діяльність на ринку України.
Зокрема, Плотников пропонує, аби рейтингові агентства, які мають намір отримати статус уповноваженого рейтингового агентства, мали не менше 5 років безперервного досвіду роботи з надання платних рейтингових послуг за національною рейтинговою шкалою.
Відповідно до законопроекту, однією з умов отримання статусу уповноваженого є привласнення агентством на платній основі не менше 50 кредитних рейтингів цінних паперів, 50 кредитних рейтингів фінансових установ, 50 кредитних рейтингів підприємств і 50 кредитних рейтингів органів місцевого саморегулювання.
Кредитні агентства при подачі заяви в ДКЦПФР для отримання статусу також повинні надати копію свідоцтва про реєстрацію друкарського ЗМІ, в якому публікуватимуться рейтинги і співзасновниками якого вони є.
Міжнародному рейтинговому агентству, за цим документом, для отримання статусу уповноваженого необхідно буде мати національну українську шкалу, представництва або філії мінімум в 10 країнах, а також не менше 500 привласнених рейтингів.
При цьому перелік рейтингів повинен включати по 50 кредитних рейтингів суб'єктів кожної країни, в якій розміщені структурні підрозділи агентства, і 50 кредитних рейтингів за українською національною шкалою.
Нагадаємо, в травні голова ДКЦПФР Дмитро Тевельов повідомив про плани комісії посилити вимоги до рейтингових агентств.
В квітні ДКЦПФР обрала уповноваженими рейтинговими агентствами ТОВ "Рюрік" і ТОВ "ІВІ - Рейтинг".
До цього в Україні лише рейтингове агентство "Кредит-рейтинг" мало статус уповноваженого.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас