На виборах в Австралії жодна із партій не набрала необхідної кількості голосів для формування уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На виборах в Австралії жодна із партій не набрала необхідної кількості голосів для формування уряду

Казна та Політика
118
Жодна з основних партій Австралії не набрала необхідної кількості голосів для формування урядової більшості.
Про це повідомила прем'єр-міністр країни, лідер Лейбористської партії Джулія Гіллард.
Вона зазначила, що вже почала переговори з незалежними депутатами з метою створити коаліцію для формування нового уряду країни, передає РБК із посиланням на Associated Press. Гіллард має намір заручитися підтримкою для своєї партії, для чого вже були проведені попередні переговори зі всіма незалежними політиками, що отримали місця в парламенті, а також з представниками партії "зелених".
Нагадаємо, для того, щоб отримати право формувати уряд, партії необхідно мати 76 місць в законодавчих зборах. За результатами обробки 77,7% бюлетенів коаліція Ліберальної і Національної партій Тонні Еббота виходить в лідери на виборах до парламенту Австралії. Вона отримує 72 мандати в 150-місцевому парламенті, а її суперник - Лейбористська партія Джулії Гіллард, яка є чинним прем'єр-міністром - 70 місць.
Таким чином, в Австралії вперше з 1940р. може бути сформований коаліційний уряд. Як зазначає Гіллард, офіційні результати виборів будуть оголошені, швидше за все, найближчими днями, і вона продовжить боротися за прем'єрське крісло. Її основний опонент Еббот вже заявив, що "лейбористи втратили шанси на більшість", назвавши голосування "політичним референдумом із висловлення недовіри прем'єрові".
Гіллард, яка 24 червня 2010 р. стала першою жінкою - прем'єр-міністром Австралії, відома тим, що змогла досягти попередньої угоди з представниками найбільших добувних компаній з приводу податку в 30% на оренду родовищ мінеральних ресурсів, який був запропонований попередньому прем'єром. Крім того, вона виступає за скорочення імміграції до країни.
Ліберал Еббот важливе місце приділяє збереженню родинних цінностей, виступаючи проти евтаназії та абортів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас